- spełniamy marzenia!Szekla powstała 20 lat temu z naszych marzeń. Nauczyliśmy się je spełniać, robiąc to, co kochamy. Żeglujemy, bo to daje nam wolność i spełnienie. Uczymy jak żeglować, bo dzielenie się swoją pasją jest wspanialsze, niż trzymanie jej tylko dla siebie. Bez względu na to, czy dopiero zaczynasz, czy już zasmakowałeś żeglarskiej przygody i masz ochotę na więcej, zapraszamy na pokład. Tutaj jest miejsce dla każdego!
- obozy w Gdańsku i na Mazurachdla dzieci i młodzieży
- szkolenia i rejsy dla dorosłych nad Zatoką Gdańską oraz na Mazurachnajnowocześniejsza flota jachtów w Polsce
- aktywne wycieczki szkolnezapraszamy dzieci i młodzież na aktywne wycieczki szkolne i integracyjne
- obozy żeglarskie
dla młodzieżyLato 2024 - rejsyLato 2024
Spełniamy marzenia!
Spełnij marzenie bliskiej Ci osoby - podaruj relaks i odpoczynek pod żaglami na Mazurach. Dzięki oryginalnemu prezentowi, każdy obdarowany może spędzić niezapomniane chwile i odpocząć od codzienności.
Opinie naszych klientów
A
Adam Kossek
Żeglowanie z Bartkiem Gajusiem na jachcie Maxus 33.1 RS to było wyjątkowe doświadczenie. Bartek to nie tylko doświadczony sternik, ale również człowiek pełen pasji, który potrafi zarażać swoją miłością do żeglarstwa. Jego spokój, opanowanie i...
S
Serhii Illiusha
Nauka na jachcie była niesamowitym doświadczeniem! Instruktorzy świetnie tłumaczyli każdy aspekt żeglowania, co pozwoliło mi szybko zdobyć pewność na wodzie. Czułem, że jestem w dobrych rękach przez cały czas! Szkoda tylko, że z powodu burzy nie...
M
Marcin Markowski
Świetna organizacja tygodniowego kursu na sternika jachtowego, miłe warunki, profesjonalna kadra, która nauczy teorii i więcej praktyki oraz pogłębi miłość do żagli. Dzięki za wspaniały tydzień w Szekli naprawdę warto się szkolić. Pozdrowienia dla...
B
Beata Gazda
Szkoła posiada wspaniałych instruktorów, którzy potrafią rozbudzić pasję młodych do żeglarstwa. Świetnie prowadzony kurs, miła atmosfera z dbałością o żeglarskie imprezy integracyjne ze śpiewem przy ognisku. Pozdrowienia dla wspaniałego sternika...
I
Ireneusz Hałas
Polecam profesjonalne przygotowanie Szkoły Szekla do szkolenia oraz naszego Sternika Andrzeja Andrzejewskiego. Świetnie tłumaczył i nadzorował nasze szkolenie. Pełny profesjonalizm. Tak trzymać!
M
Maja Maga
Ahoj szeklo,
Byłam na 2 tygodniowym szkoleniu i był to najlepszy obóz sportowy na jakim byłam, a trochę ich na swoim koncie mam. Było to moje pierwsze w życiu żeglowanie i nie dość, że bawiłam się świetnie z nowo poznanymi ludźmi to została mi...
O
Ola
To mój czwarty obóz Szekli i na pewno pojadę także za rok. Swietni ludzie, którzy tworzą niepowtarzalna atmosferę. łączą zabawę z nauka w kreatywny i wyszukany sposób. Sternicy to doświadczeni ludzie z pasja do żeglarstwa, która zarażają swoich...
M
Maciek Jamrozik
Szekla już trzeci rok jest stałym punktem na moim planie wakacyjnym i w najbliższych latach się to nie zmieni. Będąc tutaj można poczuć prawdziwą troskę o załogantów i chęć pomocy od sterników którzy mimo trudności zawsze stają na wysokości...
A
Aleksandra Wójtowicz
Szekla to cudowna szkoła żeglarstwa, ale największe podziękowania za zdany egzamin śle mojemu sternikowi - Kamilowi ( Bajsie). Bajsa potrafi klarownie i dobrze przekazywać zarówno wiedzę teoretyczną jak i praktyczną. Dzięki jego poczuciu humoru i...
O
Ola Kaczmarek
Szkoła absolutnie godna polecenia. Wielki profesjonalizm wszystkich instruktorów. Kurs dobrze ułożony i prowadzony z dużą cierpliwością. Do tego bardzo fajna atmosfera kursu. Na szczególne uznanie zasługuje zaangażowanie sterników Adama i Michała....
K
Krzysztof Mańk
Super szkolenie - z ogromnym profesjonalizmem i cudowną atmosferą, niezależnie od pogody ;) Podziękowania i wyrazy szacunku dla instruktorów: Adama oraz Michała. Polecam!
J
Julia Szefler
Po raz kolejny nie zawiodłam się na całej organizacji oraz ludziach pracujących w Szekli. Wspaniali sternicy z wielką pasją do żeglarstwa, którzy od samego początku zarażają pozytywną energią. Szekla umiem łączy naukę z rozrywką którą pamięta się...
J
Jan Wykurz
Klasa sama w sobie pod każdym względem, zwłaszcza w kwestii kadry. Jakub Zawada i Paweł Augustyniak to bez dwóch zdań najlepsi sternicy, nauczyciele i opiekunowie na jakich można trafić. Każdego zarażą swoją autentyczną miłością do żeglowania.
U
Urszula Chwiałkowska
Kadra naprawdę fajna, wszystkie problemy zostały natychmiastowo rozwiązane. Sternik Bartek pomaga doszkolić swoje umiejętności żeglarskie, oraz urozmaicać rejs muzyką na żywo. Naprawdę miło spędziłam ostatnie dwa tygodnie, polecam każdemu, kto...
K
Kasia Krzemińska
Szekla to rewelacyjna szkoła żeglarstwa! Wspaniale przeprowadzony tygodniowy kurs na patent żeglarza dla dorosłych przez naszego sternika Artura Tomkiewicza! Mnóstwo wiedzy i praktyki oraz przekazywanego doświadczenia w przyjemnej atmosferze....
Z
Zosia Szczypiorska
Fantastyczne półkolonie! Dzieci bardzo zadowolone. Świetnie spędzony czas. Instruktorzy na medal! Pani Marta super podejście do dzieci, Pani Marysia i Pan Marcel też wzorowi! Z całego serca polecam!!!
J
Janek
Super doświadczenie
J
Justyna Kaczmarczyk
Witam żeglarską brać.
Z Szeklą doskonalilem swoje umiejętności zarówno na wodzie jak i manewry portowe. W gronie fajnych osób i pod czujnym okiem Kapitana Jerzego, prawdziwego Wika Morskiego,obieżyswiata, kucharza oraz barda podnosiliśmy nasze...
J
Julia Roj
świetnie zorganizowane wycieczki szkolne, plan rozpisany pod pogodę i wiek dzieci, nowy sprzęt oraz kadra - Marta, Marysia i Mikołaj bardzo mili i pomocni
Z
Zosia Jabłońska
Tygodniowy kurs żeglarski w szekli okazał się niesamowitą przygodą. Świetna załoga, wspaniała atmosfera i nieoceniona pomoc sterników: Adama i Michała, którzy nawet w trudnej sytuacji potrafili szybko zareagować tłumacząc przy tym co robią by kurs...
M
Marcin Marcinkowski
Tydzień z Szeklą na kursie sternika jachtowego to nie zapomniane przeżycie !!!.Swietna atmosfera dzięki Sternikowi Andrzejowi co prawda "pesel wyższy
M
Magdalena Morawska
Ahoj!
Tygodniowy kurs na patent żeglarski w Szekli to przygoda życia. Niezapomniane chwile z załogą marzeń. Jedne z najlepszych jeśli nie najlepsze wakacje życia (a wakacji w moim kalendarzu już było wiele
M
Mateusz
Jadąc na wycieczkę nie byłem do końca przekonany do żagli i zawsze wolałem lodzie motorowe, lecz Sternik Adam w 100% przekonał mnie do podjęcia tego wyzwania i pokazał mi że żeglowanie jest super. Daje sobie uciąć rękę, że jak trafi się Adam to...
R
Remigiusz Januszewski
Niedawno miałem okazję uczestniczyć w kursie na sternika motorowodnego. Instruktor Kacper bardzo rzetelnie i fachowo przygotował grupę do egzaminu praktycznego. Wszystko przebiegało w bardzo miłej atmosferze! Bardzo polecam!!!
M
Mariusz Kudła
Super organizacja, 40 osobowa grupa uczniów (7 i 8 klasa) więc trudny materiał, kajaki, optymistki, jacht i rowery. Wszystko sprawnie bez nudnych przestojów. Dziekujemy Gosi za organizację. Pozdrawiamy
R
Rafał Miłosierny
Polecam każdemu kurs na sternika motorowodnego. Teoria online jest bardzo przejrzysta i dobrze przygotowuje do egzaminu, a praktyka z instruktorem - Kacprem mega fachowa! Bez zbędnego gadania, praktycznie cały dzień na wodzie! Bardzo pomogło to mi...
P
Paweł Dudziak
Właśnie zakończyła się nasza kolejna już wycieczka żeglarska z Szeklą. W tym roku miałem przyjemność pływać ze sternikiem Adamem. Fajny gość, bezpiecznie i ciekawie. Polecam każdemu.
J
Jakub Cugier
Byłem uczestnikiem wycieczki w maju tego roku organizowaną przez szkółkę żeglarską Szekla. Wrażenia mega pozytywne, świetnie spędzony czas. Polecam wszystkim sternika Krzysztofa bo robi dobrą robotę.